Conditii

Conditii de inchiriere

Conditii Generale

Clientul este rugat să citească şi să confirme acceptarea conditiilor de inchiriere prin semnarea Contractului de Închiriere auto. Acesta trebuie să îndeplinească toate condiţiile stipulate mai jos. Autopoint isi rezerva dreptul a a isi alege si selecta clientii. Autopoint îşi rezervă dreptul de a refuza închirierea auto a unui autovehicul fără explicaţii.

Varsta Clientului

Clientul şi conducătorii desemnaţi, menţionaţi în prezentul contract, trebuie să aibă minim 21 de ani şi să fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an. În cazul în care aceste condiţii nu sunt îndeplinite, se solicită o garanţie mai mare decat garantia minima prevazuta pentru masina respectiva care se rambursează numai la returnarea maşinii de inchiriat în bună stare de funcţionare şi de caroserie, cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele din dotare.

Carburant si Ulei

Combustibilul nu este inclus în preţ şi se află în sarcina clientului. Maşina va fi recuperată cu aceeasi cantitate de combustibil cu care a fost livrata. La recuperarea maşinii, pentru combustibilul lipsă, indicat la bord, se calculează penalizări de 2 €/litru. Uleiul şi întreţinerea vehiculului sunt în sarcina Autopoint rent a car.

Predarea si recuperarea masinii inchiriate

Livrarea şi restituirea autoturismului de inchiriat se face la locul, data şi ora indicată de client şi menţionată în Contractul de Închiriere auto, fără costuri suplimentare. Livrarea şi restituirea se poate efectua şi la alte locaţii din ţară, cu acordul Autopoint rent a car Romania şi pe baza unui tarif convenit. Autoturismul de inchiriat va fi predat clientului în condiţii generale bune, fără defecte ascunse sau vizibile, orice informaţie asupra condiţiilor de prezentare a autoturismului fiind mentionata în contract de inchiriere auto. Clientul va returna autoturismul de inchiriat împreună cu actele, accesoriile şi echipamentele la locul, data şi ora precizate în Contractul de Închiriere auto Romania. În caz de întârzieri anunţate, de până la o oră, nu se percep tarife suplimentare. La returnarea autoturismului de inchiriat cu o întârziere anunţată, mai mică cu trei ore faţă de ora specificată în Contractul de Închiriere auto, se percepe un tarif suplimentar pentru o jumătate de zi de închiriere, iar la întârzieri de peste 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de închiriere. La expirarea duratei de închiriere prezentul contract de inchiriere auto devine nul, dacă nu s-a convenit altfel, şi Autopoint rent a car isi rezervă dreptul de a declara autoturismul la poliţie ca fiind furat.

Plata

Tarifele sunt stabilite în € sau alte monede convenite şi conţin asigurările către terţi. Plata cash se face în avans, în $, € sau lei, la cursul BNR+2% din ziua efectuării plăţii. Plata cu carte de credit se face la cursul BNR+2% din ziua efectuării plăţii. În unele situaţii, la livrare, se poate solicita o garanţie de 200-1000€. Garanţia va fi utilizată pentru penalizare, în cazuri de distrugeri constatate în interiorul sau exteriorul autoturismului de inchiriat, furt ale părţilor autoturismului, pierderi ale documentelor autoturismului de inchiriat sau ale cheilor autoturismului, etc. Aceasta sumă va fi returnată la recuperarea autoturismului în bună stare de funcţionare şi de caroserie, cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele din dotare.

Utilizarea autoturismului de inchiriat

Clientul se angajează să conducă vehiculul închiriat respectând dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice şi alte reguli cum ar fi: nu va supraîncărca autoturismul şi nu-l va folosi pentru transportul de marfă; nu va folosi autoturismul în curse, teste, sau pentru a împinge sau remorca alte vehicule sau remorci; nu va efectua reparaţii asupra autoturismului decât la garaje auto autorizate şi numai cu acordul şi conform cu instrucţiunile Autopoint, fiind rambursat pe baza prezentării facturii eliberate în numele Autopoint, însoţită de devizul de reparaţii; nu va lăsa maşina deschisă (uşi, geamuri, compartiment bagaje) sau cu cheile în contact; va utiliza autovehiculul în concordanţă cu instrucţiunile de folosire a autoturismului emise de producătorul acestuia; nu va conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, a medicamentelor sau drogurilor. Nerespectarea acestor reguli duce la reţinerea garanţiei şi plata de către client a reparaţiilor aferente aducerii autovehiculului în starea de funcţionare iniţială.

Asigurari

Vehiculul este asigurat pentru daune cauzate terţilor sau masinii inchiriate numai pentru perioada de închiriere specificată în Contractul de Închiriere. Daunele suferite de vehiculul închiriat, din vina clientului, sunt asigurate, mai puţin o sumă de 200-1000€ ce este în sarcina clientului. Contractul de inchiriere poate contine si alte clauze referitoare la asigurari. Daunele produse maşinii conduse sub influenţa alcoolului sau a drogurilor sunt suportate integral de către client. Autopoint nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru obiectele lăsate în autoturism, pe durata perioadei de închiriere. În caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Poliţie care va constate daunele şi va elibera Procesul Verbal de Constatare şi Autorizaţia de Reparaţii. Aceste documente sunt indispensabile pentru funcţionarea asigurării şi pentru repararea autovehiculului. Declaraţia la Poliţie este obligatorie în toate cazurile: dacă sunteţi vinovat, dacă sunteţi victimă, dacă sunteţi singur implicat, dacă partea responsabilă nu este identificată (ex. daune în parcare în lipsa dvs.). Fără aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparaţii.

Jurisdictie

Orice litigiu ce apare în derularea prezentului contract va fi supus competentei instanţelor din Bucureşti.

Va multumim!